Sterspeler stomverbaasd over verbanning bij MVV

Jonathan Okita (MVV) in duel met Jong Ajax-speler Danilho Doekhi. © Frank Kerbusch
Aanvaller Jonathan Okita (21) is stomverbaasd dat MVV hem heeft 'verbannen'. De sterspeler traint tijdelijk apart van het eerste elftal, omdat hij te veel met een transfer bezig zou zijn.
Okita miste tevens de eerste trainingen van het seizoen en kwam meer dan een half uur te laat voor de jaarlijkse elftalfoto.Groot misverstand

Volgens de speler is er sprake van een groot misverstand. Hij was naar eigen zeggen wegens ziekte niet op de training en heeft daarvoor een doktersverklaring afgegeven bij MVV. Hij heeft na zijn ziekte geen training gemist, stelt hij.


Taalbarrière

Dat hij te laat kwam voor de foto, had volgens Okita te maken met de taalbarrière. Hij communiceert in haperend Engels met trainer Ron Elsen. De aanvaller verstond dat hij er om 13.50,
fifty
dus, moest zijn. In werkelijkheid stonden zijn ploeggenoten al om 13.15 (
fifteen
) klaar.


Nieuwe stap

De aanvaller, afgelopen seizoen met negentien goals topscorer van MVV, hoopt dat de lucht snel geklaard wordt. "Jonathan heeft een contract tot medio 2019 en respecteert dat", laat zijn zaakwaarnemer weten. "Natuurlijk wil hij een volgende stap maken, dat heeft hij MVV eerlijk verteld. Maar we moeten afwachten."


Italiaanse transfer

Een van de partijen met concrete interesse is een Italiaanse club uit de Serie A, het hoogste niveau aldaar. De belangenbehartiger van Okita wenst daar niet dieper op in te gaan. "Ja, er zijn clubs die hem willen hebben. Maar voor nu is hij gewoon speler van MVV."


Zakelijke afweging

MVV-directeur Paul Penders laat weten dat er maandag opnieuw met Okita wordt gesproken. "We hebben hem een boete gegeven voor het missen van de trainingen zonder afmelding en verder hopen we er met een goed gesprek uit te komen." Van een transfer is vooralsnog geen sprake. "Dan moet een club zich bij ons melden en dan maken we een zakelijke afweging."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!