Scheidsrechter Ed Janssen stopt met fluiten

Ed Janssen. © ANP
Ed Janssen is bezig aan zijn laatste seizoen als scheidsrechter in het betaalde voetbal. De 47-jarige arbiter uit Meijel houdt er na de lopende competitie mee op, meldt de KNVB woensdag.
"Ik neem daarmee de regie zelf in handen. Het topvoetbal vraagt om topfitte arbitrage. Ik ben nu nog topfit en wil voorkomen dat ik te lang doorga. Dat ze zeggen: 'had nu maar een jaar eerder gestopt.' Dat moment wil ik voor zijn. Het is prima zo", aldus Janssen, die in 2003 zijn debuut maakte bij de wedstrijd tussen Cambuur en Excelsior in de eerste divisie. In de eredivisie had hij voor het eerst de leiding bij het duel tussen NEC en RBC Roosendaal.

Topduels

Twee wedstrijden springen er voor Janssen uit, zegt hij. "Celtic - Barcelona en Sjachtar Donetsk - Real Madrid, in de Champions League. De eerste wedstrijd werd gefloten door Björn Kuipers, de tweede door Bas Nijhuis. De top van de top, prachtig om daar onderdeel van te mogen uitmaken." Bij beide wedstrijden, in 2012 en 2015, fungeerde Janssen als zesde official.