'Roda heeft geen contact meer met Nicolas Anelka'

Nicolas Anelka tijdens een persconferentie bij Roda JC. © 1Limburg
Nicolas Anelka lijkt in stilte te zijn vertrokken bij Roda JC.
De oud-topspits uit Frankrijk heeft al een tijdje geen contact meer gehad met technisch directeur Harm van Veldhoven van Roda.

Onmogelijk

"Er is in het begin van mijn aanstelling nog wel contact geweest via zijn zaakwaarnemer, maar dat is na een week of drie doodgebloed. Hij maakt geen onderdeel uit van ons technisch kader", vertelt de ex-trainer. "Het enige verschil met een paar maanden geleden is dat we het financiële gedeelte hebben afgesloten met hem. Maar het is ook weer niet de bedoeling dat de lijntjes met Anelka helemaal doorbroken worden. Het kan best zijn dat we in de toekomst nog advies inwinnen over een speler ver weg."

Korotaev

Anelka kwam eerder dit jaar in het kielzog van zakenman Aleksei Korotaev mee naar Kerkrade. De twee zijn buren van elkaar in Dubai. De miljonair zit daar echter al sinds februari vast op verdenking van het uitschrijven van een ongedekte cheque. Door die situatie is ook het contact tussen Anelka en Roda JC verminderd.
Voorlopig zal de investeerder niet vrijkomen, zo werd dinsdag duidelijk tijdens een zitting.

Miljoenen geparkeerd

De club kan eigenlijk al twee miljoen euro opeisen bij een lokale notaris, omdat Korotaev volgens De Limburger zijn handtekening onder de overdracht heeft gezet. Dat bedrag stortte de Russische-Zwitserse zakenman eerder bij het kantoor. De krabbel moet echter eerst worden vrijgegeven door zijn advocaten, maar die willen de handtekening voorlopig nog niet vrijgeven.