MVV velt Roda in kolkende Geusselt

© Ermindo Armino
In een enerverende derby heeft MVV verdiende overwinning behaald op Roda JC. De Maastrichtenaren wonnen zondagmiddag in een kolkende Geusselt met 3-1.
Voor de Kerkraadse ploeg was het de zoveelste mokerslag in korte tijd.

Snelle start

MVV stormde vanaf de aftrap zoals verwacht naar voren, maar wierp Roda in de elfde minuut het openingsdoelpunt in de schoot. Sven Braken schoot de bal vanaf de middellijn blind naar doelman Coppens, waarna Anco Jansen dankbaar profiteerde: 0-1. Maar twee minuten later sloeg de thuisploeg terug. Na een afgeslagen corner, die onterecht gegeven was, verraste Stef Peeters vanaf grote afstand Roda-doelman Verbist: 1-1.

Rood

Halverwege de eerste helft ontplofte de derby helemaal. Anco Jansen kreeg geel van Sanders, riep daarna iets naar de arbiter en droop vervolgens met rood van het veld. Trost wachtte nog even en greep toen in met een dubbele wissel. Dijkhuizen en Cicilia erin, Gyasi en Lagouireh eruit. Maar MVV rook bloed. Bryan Smeets kogelde de bal weergaloos in de kruising: 2-1.

Overwicht MVV

Roda moest in de tweede helft de aanval zoeken en deed dat ook. Ondanks de meerderheid moest MVV het veldoverwicht uit handen geven. Cicilia kreeg na gestuntel in de Maastrichtse defensie een riante kans, maar schoot de bal te gehaast naast. De thuisploeg vond nieuw elan en verhoogde de druk op het Kerkraadse doel. En met succes. In de 78ste minuut besliste Brouwers met een kopbal de wedstrijd: 3-1.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!