Roda-fans hopen op landstitel voor Ajax

© 1Limburg
Fans van Roda JC hopen dat Ajax zondag de landstitel grijpt.
Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Recordkampioen

Het programma vroeg ruim 17.000 voetballiefhebbers van alle eredivisieclubs naar hun voorkeur. Alleen supporters van Roda JC hopen dat de Amsterdamse recordkampioen zondag de 34ste landstitel wint, ten koste van rivaal Feyenoord. Fans van de andere eredivisieploegen duimen zondag voor de Rotterdammers.

Driepunter

De club uit de havenstad staat al zo'n 18 jaar droog. Feyenoord heeft zondag genoeg aan een driepunter in de eigen Kuip tegen Heracles Almelo om de schaal in ontvangst te nemen. Ajax, dat deze week de finale van de Europea League bereikte, gaat op bezoek in Tilburg bij Willem II. Wint Ajax en lijdt Feyenoord puntverlies, dan zijn de hoofdstedelingen kampioen van Nederland.

Cruciaal duel in Arnhem

Hoe zeer de Roda-fans Ajax de titel gunnen, de aandacht van de koempels zal zondag vooral uitgaan naar het duel tussen Vitesse en Roda JC. De Kerkradenaren moeten in Arnhem de bekerwinnaar verslaan. Dan is de club verzekerd van weer een jaar eredivisie. Bij elk ander resultaat is Roda afhankelijk van concurrenten NEC en Sparta. De Nijmegenaren gaan op bezoek bij SC Heerenveen, Sparta neemt het in Deventer op tegen het inmiddels gedegradeerde Go Ahead Eagles.

Live

De wedstrijd van Roda is zondag vanaf 14:30 uur live te volgen via L1 Radio en op twitter via @1Lsprt. Uitgebreide nabeschouwingen zijn om 17:30 uur te zien op L1TV.