Chantal Baghuis gaat naar Borussia Mönchengladbach

© iStock
Chantal Baghuis speelt komend seizoen voor het vrouwenteam van Borussia Mönchengladbach.
Dat team speelt in de tweede Bundesliga.

Venlosche Boys

De 25-jarige spits uit Grubbenvorst begon haar voetbalcarrière op haar elfde bij de voetbalclub in haar woonplaats en stapte daarna over naar Venlosche Boys. Met dat team promoveerde zij van de vierde klasse naar de hoofdklasse. Afgelopen seizoen maakte zij 20 treffers voor de club, maar zij kon niet verhinderen dat het team naar de eerste klasse degradeerde. "Wij hadden veel tegenslag en veel pech!"

Basisplaats

Chantal Baghuis trainde in februari een week met het team van Borussia Mönchengladbach mee en werd enige tijd later opnieuw gevraagd om nog eens mee te komen trainen. "En nu mag ik blijven. Het staat nog niet zwart op wit, maar het is mij mondeling toegezegd. Voor een basisplaats zal ik nog hard moeten werken, maar ik hoop de komende tijd met hard trainen een plaatsje te verdienen."

Grote geld

Op de vraag of Chantal nu het grote geld gaat verdienen zoals Lieke Martens, antwoordt zij: "Nee, dat zal het niet zijn; dat valt wel tegen, maar daar doe ik het ook niet voor." De kersverse spits van Borussia Mönchengladbach combineert het voetbal met een baan bij de gemeente Horst aan de Maas.
En wat het EK betreft: Chantal heeft gehoord dat de vrouwen van het Duitse voetbalteam achter Oranje staan en hopen dat Oranje gaat winnen.