BSW volstrekt kansloos op bezoek bij Donar Groningen

Ook in Groningen speelde de basketballers van BSW geen enkele rol van betekenis. Donar, titelkandidaat en bekerfinalist, won met twee vingers in de neus met 92-50.
Het eerste duel eerder in het seizoen eindigde bij 92-62, dus statistisch gezien zijn de Weertenaren niets opgeschoten.

Gelatenheid
Nu zeggen cijfers niet alles over de krachtsverhoudingen maar stop een thermometer in het Weerter team dan blijkt al snel dat de passie is omgezet in gelatenheid. Dat bleek al vorige week dinsdag in het bekerduel tegen Den Bosch waarin de ploeg van Niels Vorenhout apathisch over het veld zwalkte.

Vijf minuten zonder score
In Groningen omhelsden de Limburgers een 0-2 voorsprong, maar stelde Donar snel orde op zaken. Na een kwart viel de schade nog mee (20-10). Vijf minuten zonder enige score zorgden echter voor de vroege knock-out en na 15 minuten zuivere speeltijd lag de wedstrijd dan ook op zijn gat.

Aanvallende malaise
Via 31-10 werd de 44-20 ruststand bereikt. Ook in het derde bedrijf was het 'spek en bonen basketbal' voor de Weertenaren en eindigde het kwart bij 73-34. In het slotakkoord kon BSW eindelijk een driepunter aan de statistieken toevoegen. Het had daar uiteindelijk 17 pogingen voor nodig. Illustrerend voor de aanvallende malaise bij BSW.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!