'Roda JC ziet Poolse doelman transfervrij vertrekken'

© ANP
De Roda JC-reünie van doelman Filip Kurto (27) heeft slechts één seizoen geduurd. Hij zou momenteel in geboorteland Polen op zoek zijn naar een nieuwe werkgever.
Volgens Voetbal International laat Roda JC hem transfervrij vertrekken. De club maakt geen gebruik van de optie om het contract van de keeper met één jaar te verlengen.

Mislukte comeback
Voor Kurto was het zijn tweede periode bij Roda JC, nadat hij in de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 basisspeler was in Kerkrade. Hij kwam toen tot 74 wedstrijden in het shirt van de club. Nadat hij met wisselend succes uitkwam voor FC Dordrecht en Excelsior, keerde hij afgelopen zomer transfervrij terug bij Roda JC. Kurto speelde echter geen enkele wedstrijd in het eerste elftal.

Vertrouwde grond
De doelman zou inmiddels op zoek zijn naar een nieuwe broodheer in Polen. In dat land zag hij het levenslicht, in Olsztyn. Kurto begon zijn voetballoopbaan bij het bescheiden Promien Opalenica. In 2009 nam grootmacht Wisla Krakau hem voor 18.000 euro over. Hij speelde slechts twee wedstrijden voor die club, waarna hij in 2012 naar Roda JC verkaste.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!