Roda JC vangt bot bij rechter: geen herkansing bekerduel

© ANP
Het verzoek van Roda JC om de slotfase van het bekerduel tegen Willem II over te spelen, is afgewezen.
De rechter in Utrecht heeft de vorderingen van de Kerkraadse club afgewezen.

Herkansing

De Kerkradenaren stapten naar de rechter om alsnog een herkansing in het bekertoernooi af te dwingen. De club wilde de laatste acht minuten van de halve bekerfinale tegen Willem II overspelen, bij een stand van 2-3.

Spelmoment

De rechter oordeelde dat de beslissing van de scheidsrechter bindend was, of hij nu gelijk had of niet. De KNVB werd daarom in het gelijk gesteld. Roda had ook een schadevergoeding van 4 ton geëist. Ook dit is afgewezen. De Kerkradenaren leggen zich neer bij het verlies van het kort geding. Ze gaan niet in hoger beroep.

Punt

Directeur Wim Collard van Roda JC was teleurgesteld. "Ik vind de uitspraak teleurstellend, maar je houdt er rekening mee. Wij hebben ons punt gemaakt. Wij vinden dat de videoscheidsrechter beter moet worden geregeld. De rechter oordeelde dat de scheidsrechter bepaalt. Hij is helemaal niet aan ons betoog over de videoscheidsrechter toegekomen in zijn beslissing."

Videoscheidsrechter

Roda JC scoorde in de bekerthriller een goal, die na het zien van camerabeelden werd afgekeurd door de scheidsrechter. Vleugelaanvaller Mikhail Rosheuvel zou hands hebben gemaakt in aanloop naar de uiteindelijke treffer van Donis Avdijaj. Roda JC ontkent niet dat er hands is gemaakt, maar na die handsbal werd er 'gewoon' doorgespeeld en uiteindelijk gescoord.

Kort geding

Omdat de KNVB het verzoek van Roda JC om de laatste minuten van het duel over te spelen naast zich neer had gelegd, spanden de Kerkradenaren een kort geding aan.