Revelatie Schuurs in voorlopige selectie Oranje onder 19

© Jack Kochanowski
Fortuna Sittard-aanvoerder Perr Schuurs maakt onderdeel uit van de voorlopige selectie van Oranje onder 19.
Mogelijk moet Fortuna het toptalent daardoor één competitiewedstrijd missen.

Nuchter

Schuurs reageert nuchter op zijn selectie voor het jeugdteam van Oranje. "Normaal speel je tegen die jongens en nu mag je ermee samen spelen. Dat is mooi om mee te maken."

Bondscoach tevreden

De mandekker is nu al de revelatie van dit seizoen. Hij is met 17 jaar Fortuna's jongste aanvoerder ooit. Eerder deze maand maakte hij zijn debuut bij het jeugdteam van Oranje. Hij deed mee in twee oefenwedstrijden. Schuurs wil nog niet op de zaken vooruit lopen. "De bondscoach was tevreden over me. Maar dat was hij over veel spelers."
'Hij kan een grote worden'
Fortuna-trainer Sunday Oliseh vindt het logisch dat Schuurs wordt opgeroepen voor Oranje. "Hij heeft alles in zich om een grote te worden. Hij is sterk, snel en wil graag leren."

Definitieve selectie

Vrijdag hoort Schuurs of hij definitief bij de selectie zit voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Malta, Hongarije en Slovenië. Gevolg is dan wel dat hij de wedstrijd van Fortuna tegen NEC mist. "Ik hoop dat ik erbij zit. Zo niet, dan speel ik gewoon tegen NEC en dan hoop ik dat we winnen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!