Oranje-dames van bondscoach Reijners verliezen van IJsland

© VI Images
Het Nederlands vrouwenelftal, onder leiding van de Roermondse bondscoach Roger Reijners, heeft de oefeninterland tegen IJsland met 2-1 verloren.
Nederland, met Lieke Martens uit Nieuw Bergen in de ploeg, kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Sherida Spitse. IJsland scoorde na rust twee keer.

Reactie trainer

Bondscoach Roger Reijners: "De eerste tien minuten waren we zoekende, maar vervolgens namen we het spel over. We creëerden kansen, waren de bovenliggende partij en maakten een goed doelpunt. We kregen daarna zelfs mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen."

'Slecht verdedigd'

In de tweede helft domineerde Ijsland het spel en trok de winst naar zich toe. "Je moet iets met die voorsprong doen. IJsland stond op achterstand en moest meer risico gaan nemen. We lieten het achterwege om dwingend vooruit te gaan spelen. Bij de tegendoelpunten werd er slecht verdedigd. Dit zijn zaken die we mee moeten nemen naar de volgende wedstrijden", aldus Reijners.
Zijn team bereidt zich voor op de WK in Canada en speelt komende week de oefenwedstrijd tegen Noorwegen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!