Lions gaat pijnlijk onderuit in Volendam

© Erwin Minkenberg
De handbalmannen van OCI-Lions hebben hun tweede wedstrijd in de kampioensgroep om de landstitel verloren. Kras/Volendam was in eigen huis met 30-27 te sterk.
De Sittardse mannen konden een goed begin geen vervolg geven.

Superstart
Lions schoot uit de startblokken, want binnen een mum van tijd stond er een 1-6 stand in het voordeel van de Sittardenaren op het scorebord. Dat Volendam echter niet de eerste de beste tegenstander is, werd in het vervolg van de eerste helft wel duidelijk. Halverwege de wedstrijd was de voorsprong immers geslonken tot 12-15.

Volendam langzij
Na zo'n tien minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg ook daadwerkelijk langszij en liep Volendam daarna zelfs uit naar 24-20. Lions slaagde er in dat tweede bedrijf niet in hetzelfde niveau te halen als in de eerste helft en liep daardoor achter de feiten aan. De marge bleek niet meer te overbruggen: de eindstand bedroeg 30-27.

Aan kop
De verliezend finalist van de BENE-League gaat ondanks de nederlaag nog wel aan kop in de vier teams tellende kampioensgroep om de nationale titel. Dat is vooral te danken aan de vier bonuspunten waarmee de ploeg aan de kampioensgroep begon. Bovendien won Lions vorige week in en tegen Aalsmeer haar eerste wedstrijd met 27-29. Volendam heeft één punt minder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!