Fortuna en Oliseh wachten af: uitspraak binnen vier weken

© Maarten Omvlee / L1
De arbitragecommissie van voetbalbond KNVB zal binnen vier weken haar oordeel vellen over de door de Fortuna Sittard aangespannen zaak tegen Sunday Oliseh.
De club en de Nigeriaanse coach slaagden er dinsdagavond, gedurende een ingelaste schorsing tijdens de zitting, niet in om een compromis te sluiten, waarop de commissie besloot dat zij zelf de knoop zal gaan doorhakken.

Non-actief

Fortuna wil via de zaak aantonen dat er voldoende reden is om het contract van Oliseh te ontbinden. De Sittardse clubleiding stelde de coach op 14 februari op non-actief, omdat hij zich over een langere periode zou hebben misdragen tegenover meerdere personen in de organisatie.

Zwart geld

De coach en zijn advocaat betichtten de club van illegale praktijken en wezen daarbij onder meer op zwart geld. Ook vindt de Nigeriaan dat de club hem een promotiebonus door de neus boort. Oliseh wil dan ook het seizoen afmaken als hoofdtrainer.

Belastende verklaringen

Fortuna verweerde zich onder meer met negentien belastende verklaringen aan het adres van de oefenmeester. Zo is volgens aanvoerder Perr Schuurs de sfeer significant verbeterd sinds de coach aan de kant is geschoven. Ook zou Oliseh keeperstrainer Sieb Dijkstra hebben uitgedaagd voor een gevecht.

Vragen

De commissie stelde aan het eind van de zitting nog enkele vragen, onder meer over het feit dat clubeigenaar Gün het contract van Oliseh, ondanks de strubbelingen, verlengde. Ook de al dan niet contante betalingen werden opnieuw ter discussie gesteld.