Alaphilippe wint Vuelta-rit, Poels negentiende

© Jack Kochanowski
Julian Alaphilippe heeft zaterdag de achtste etappe in de Ronde van Spanje gewonnen.
De Franse wielrenner kwam als eerste over de streep in Xorret de Catí, waar vorig jaar Wout Poels nog zegevierde in de Ronde van Valencia.

Kopgroep

De rit ging over bijna 200 kilometer. Al vroeg ontstond een kopgroep van 21 renners waarvan gaande de steile slotklim Julian Alaphilippe (Quick-Step) en Rafal Majka (Bora) overbleven. Vlak voor de finish op twee kilometer van de top kregen zij gezelschap van Jan Polanc (Emirates), maar Alaphilippe troefde de Pool en de Sloveen af.

Sky

Kopman van Wout Poels bij Sky, de in Kenia geboren Chris Froome, kwam als veertiende over de finish op bijna anderhalve minuut, waardoor hij nog steviger aan de leiding gaat in het klassement. Zijn voornaamste concurrent Johan Esteban Chaves verloor zeventien seconden op hem en staat in het klassement nu op 28 seconden van de Brit.
Poels kwam als 19e binnen op 1'44". In het algemeen klassement staat de klimmer uit Blitterswijck op de 15e plek op 2'40" van de leider. Voor zondag staat een 174 kilometer lange etappe op het programma. Deze relatief vlakke rit kent een 3,2 kilometer lange slotklim.