Droomtransfer op losse schroeven voor Fortuna Sittard-ster

© Orange Pictures
De transfer van Lisandro Semedo (22) van Fortuna Sittard naar West Bromwich Albion staat op losse schroeven. Interne strubbelingen bij de Engelse club zorgen voor een onverwachte wending.
De clubs en de speler waren mondeling akkoord over de overgang en het opstellen en tekenen van de contracten. Dit leek slechts een formaliteit. Opeens bleef het echter stil vanuit Engeland.Vier miljoen

Fortuna Sittard ging de onderhandelingen in met een vraagprijs van vier miljoen euro, maar er werd uiteindelijk een akkoord bereikt voor de lieve som van 2,5 miljoen euro. West Bromwich Albion schotelde Semedo vervolgens een mooi contract voor; de vleugelspits kon een veelvoud verdienen van wat hij in Sittard krijgt.


Engelse radiostilte

De transfer leek in juni zijn beslag te krijgen, maar tot op de dag van vandaag is de deal nog altijd niet rond. Dat heeft alles te maken met de interne onrust bij de Engelse club, die afgelopen seizoen degradeerde naar het tweede niveau. De Chinese eigenaar van de club zette Giuliano Terraneo, de technisch verantwoordelijke van de club, eind juni buitenspel. En uitgerekend Terraneo was verantwoordelijk voor de Semedo-deal.


Vertrouwen weg

De Portugese aanvaller, die tot medio 2022 vastligt in Sittard, zou inmiddels geen vertrouwen meer hebben in de overgang. Zelfs als West Bromwich alsnog over de brug komt, is het de vraag of Semedo nog oren heeft naar een transfer. Buitenlandse media schreven over interesse van de Italiaanse clubs Hellas Verona en Udinese en het Turkse Fenerbahçe, maar betrouwbare bronnen doen die verhalen af als 'onzin'.


Focus op Fortuna

Ondanks alle onrust rondom zijn uitblinker, merkt trainer Kevin Hofland niets aan Semedo. "In het begin had hij er wel last van, maar hij heeft de knop omgezet. Hij zegt ook: 'Ik heb gewoon een contract bij Fortuna en ik focus me op deze club.' Pas als er concreet iets speelt, zullen we daar over praten. Dat is nu niet het geval."


Geen deadline

De club zal Semedo geen deadline opleggen. "Nee, daar geloof ik niet in", zegt Hofland. "We kunnen wel afspreken dat hij bijvoorbeeld voor 31 juli moet besluiten, maar als er twee dagen later een geweldige aanbieding komt, gaat hij misschien toch. Zo werkt het nou eenmaal in de voetballerij. Ik vind dat je spelers daar vrij in moet laten."


Afgelopen voetbaljaargang speelde Semedo veertig wedstrijden voor Fortuna Sittard. Daarin scoorde hij vijftien keer en gaf hij achttien assists.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!