Nwakali bezorgt VVV op de valreep een punt

Kelechi Nwakali tussen technisch manager Stan Valckx en directeur Marco Bogers. © Twitter, VVV-Venlo
Kelechi Nwakali heeft VVV-Venlo een verdiend gelijkspel bezorgd in de uitwedstrijd tegen FC Groningen, 1-1.
De Nigeriaan kopte in de tweede minuut van de extra tijd de gelijkmaker in het doel. VVV leek onnodig punten te laten liggen in Groningen, waar de FC vrij vroeg op een 1-0 voorsprong was gekomen.

Aftastten

Na de eerste minuten waarin de ploegen elkaar aftastten kwam VVV-Venlo bij het Gronings doel via een schot van Clint Leemans. In de 13e minuut was er voor het eerst gevaar voor de Venlose goal. Dat leverde nog geen doelpunt op, maar de daaropvolgende aanval wel. Mahi scoorde de 1-0.

Sterk

Rond het half uur kwam VVV sterk terug, de ploeg kreeg een drietal mogelijkheden waarbij de kans van Torino Hunte de gelijkmaker had moeten zijn. De VVV-aanvaller ging alleen op doelman Padt af maar treuzelde te lang om de trekker over te halen. Dat was tekenend voor het spel van trainer Maurice Steijn voor rust: 't was "allemaal nét niet".

Enerverender

De tweede helft was enerverender. In de beginfase verkeek Jerold Promes zich op een lange bal. In zijn poging om dat te herstellen raakte hij aanvaller Veldwijk binnen de zestien. De strafschop van Mahi werd gestopt door doelman Lars Unnerstall (48.). De voortzetting leverde meteen een kans op voor Tissoudali, maar nu bracht de Groningen-doelman redding. Een paar schoten van Ralf Seuntjens misten de juiste richting. Dat was ook het geval voor het VVV-doel, hoewel Mahi was er met een schot op de paal wel heel dicht bij was.

Reddingen

Beide ploegen vervolgden met opportunistisch spel. Dat leverde halve kansen op, veel balverlies en vooral een paar goede reddingen van beide doelmannen. Totdat in de extra tijd het Nigeriaans talent Nwakali zijn debuut in de eredivisie extra glans gaf met de gelijkmaker.