Nederlandse handballers met moeite langs Letland

© Jack Kochanowski
De Nederlandse handballers hebben met moeite ook de tweede EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland gewonnen. In Emmen behaalde Oranje een 25-24 overwinning.
Het Nederlandse team stond na acht minuten al met 2-7 achter en ging met 13-14 rusten.

Tweede helft

Pas halverwege de tweede helft kwam Oranje voor het eerst op voorsprong: 20-19. Maar binnen de kortst mogelijke tijd stond Letland weer voor. De mannen van Joop Fiege en Martin Vlijm hadden in de tussentijd twee kansen gemist.

Race

In de eindfase verspeelde Nederland nog bijna een voorsprong van drie treffers, maar een sterk keepende Bart Ravensbergen voorkwam dat de Oranje handballers de zege verspeelden. Nederland blijft in de race voor het EK van 2018 in Kroatië.