Fortuna houdt punt over aan rommelige topper

Fortuna Sittard-aanvoerder Perr Schuurs in de topper tegen NEC. © Orangepictures.nl
De topper in de Jupiler League tussen NEC Nijmegen en Fortuna Sittard heeft geen winnaar opgeleverd.
In een niet al te attractief duel scoorden de nummers twee en drie van de ranglijst pas in het slotkwartier: 1-1. De marge tussen de Sittardenaren en NEC, dat getraind wordt door de Limburger Pepijn Lijnders, blijft daardoor vier punten.

Braken

Het eerste deel van de wedstrijd stond niet bol van het oogstrelend voetbal. NEC was in ieder geval de ploeg die snel het dichtst bij een treffer kwam. De uit Maastricht afkomstige spits Sven Braken mocht twee keer in het zestienmetergebied inschieten: eerst stuitte hij op een katachtige reagerende Aykut Özer en bij de tweede kans werd zijn schot op het laatste moment geblokt door Clint Essers, die door Kevin Hofland en Claudio Braga verrassend in de basis was geposteerd.

Blessures

Het duel vertoonde tekenen van een veldslag, want een reeks blessures haalde alle tempo uit de toch al matige eerste helft. Het voornaamste slachtoffer was Fortuna-keeper Özer, die met een brancard van het veld moest worden gedragen en vervangen werd door Miguel Santos. In de negen minuten blessuretijd die daarvan het gevolg waren, kwam Fortuna tot een kans via Semedo, die er niet in slaagde de bal in een zo goed als leeg doel te lobben.
Fortuna Sittard-aanvaller Lisandro Semedo in het duel tegen NEC. © Orange Pictures

Gegrabbel

De Sittardenaren kwamen scherp uit de catacomben en stichtten gevaar via een kopbal van Perr Schuurs, die nét te hoog mikte. In het rommelige duel vloog de bal daarna bij vlagen als een ongeleid projectiel over het veld. NEC kwam mede daardoor bijna op curieuze wijze op voorsprong, toen Kadioglu van 40 meter rakelings naast schoot. Een kwartier voor tijd leek Fortuna het duel toch naar zich toe te trekken, toen Todd Cantwell kon binnentikken na gegrabbel van keeper Joris Delle: 0-1.

Gelijkmaker

Die voorsprong verdween enkele minuten later echter als sneeuw voor de zon: NEC-linksbuiten Groeneveld werd diep gestuurd en die punterde zuiver de gelijkmaker binnen. Met de 1-1 stand op het scorebord kozen beide teams voor een nog opportunistischere speelwijze, maar dat zou geen goals opleveren. Achahbar was namens NEC in de slotseconden nog het dichtst bij de winnende treffer, maar Santos reageerde attent.