Roda JC acht zich verre van kansloos

Regillio Vrede, Robert-Jan Zoetmulder en Rick Plum. © MGL/Bas Quaedvlieg
Hoewel Roda JC het thuisduel in het beslissende tweeluik voor promotie heeft verloren, dicht de ploeg van Rick Plum zich zondag (14.30 uur) in Breda tegen NAC nog voldoende kansen toe.
De uitslag mag dan in het nadeel van Roda zijn uitgevallen (0-1), de manier waarop de tegenstander in de tweede helft werd weggespeeld, zorgt voor het nodige vertrouwen.

Geloof

"Er was na afloop geen downstemming", aldus Plum. "Het geloof dat het er nog inzit, is zeker aanwezig. Het leeft enorm in de groep."

Basis

Roda zal hoe dan ook moeten winnen. Welke elf aan de aftrap staan, liet Plum nog in het midden. Martijn Monteyne en doelman Bram Verbist, die in het eerste duel ontbraken, trainden zaterdag volledig mee en lijken inzetbaar. De kans dat ze ook terugkeren in de basis, lijkt niet groot.

Demouge

Ook Frank Demouge, die donderdag negentig minuten op de bank bleef, is volledig inzetbaar. "Ik moet kijken of we met Frank starten of hem achter de hand houden", aldus Plum die verder speelt met de gedachte om de tegenvallend presterende Raymond Gyasi te vervangen.

Gras

De selectie trainde vrijdag en zaterdag op Kaalheide op gewoon gras. Plum: "Voetballen op gewoon gras geeft een ander gevoel. Bovendien maak je gebruik van ander schoeisel. Het is goed daar even aan te wennen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!