Fanclub neemt afstand van racistische 'supporters'

De fanclub wijst op de grote rol van gekleurde spelers, zoals Ahmed Musa, in de historie van VVV. © ANP
Fanclub D'n Twellefde Man van VVV-Venlo distantieert zich van de racistische uitingen van verschillende 'fans', die afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen PSV ontsierden.
De groep slingerde kwetsende teksten naar donkere PSV-spelers, om vervolgens oerwoudgeluiden te produceren.Stadionverbod

De politie liet direct weten dat het de zaak hoog opnam, terwijl ook VVV-Venlo meteen afstand nam van het incident. Betrokkenen kunnen rekenen op een stadionverbod, wanneer de club ze kan identificeren. Dat proberen VVV-Venlo en de politie te doen op basis van camerabeelden.


Fanclub

Nu laat ook de fanclub weten niets met de zogenaamde supporters te maken te hebben. 'Een echte VVV-supporter houdt zich keurig aan de algemeen geldende normen en waarden', zo begint hun statement. De fanclub wijst op de successen die gekleurde spelers als Tijjani Babangida, Nordin Amrabat, Uche Nwofor en Ahmed Musa de club hebben gebracht.


Sanctie

Ook de combinatie van racisme en het gebruik van ernstige ziektes is slecht gevallen bij D'n Twellefde Man. 'Wij vertrouwen er op dat de gebeurtenissen van afgelopen zondag een incident waren waarbij de betreffende personen een passende sanctie krijgen', staat in de verklaring.