Fortuna Sittard in oefenduel onderuit tegen Turkse club

© Niels van Renen
Fortuna Sittard is donderdagavond onderuit gegaan tegen Antalyaspor. Het oefenduel eindigde met 0-1 op het scorebord voor de club die in Turkije op het hoogste niveau uitkomt.
Akman Akin scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd. Die viel pas na in de tweede helft.

Aan elkaar gewaagd

Het was Fortuna dat de eerste mogelijkheid, in de persoon van Lisandro Semedo, kreeg om op voorsprong te komen. De Turkse keeper stak daar echter een stokje voor. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de Sittardenaren hadden wel het vaakst de bal.
De eerste keer Antalyaspor in de buurt van de Sittardse goal kwam, was zo'n tien minuten later. Maar de vrije trap voor Antalyaspor resulteerde niet in een goede mogelijkheid. Die kwam pas vlak daarna, toen Doukara een kleine meter over het doel van Özer schoot.
© Niels van Renen

Geblesseerd

Tien minuten voor rust moest Fortuna-trainer Hofland noodgedwongen wisselen toen Novakovich geblesseerd aan het hoofd het veld moest verlaten. Stokkers kwam voor hem in de plaats.

Geklungel

In de tweede helft kregen de geel-groenen de eerste kans, omdat er achterin bij de Turken geklungeld werd. De kans van Stokkers ging echter naast. Uiteindelijk was het Antalyaspor dat de bal tussen de palen wist te krijgen. Even later kregen de Turken de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Özer redde knap.
Fortuna ging nog naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar twee kansen van Vlijter en Breukers wisten het doel niet net niet te raken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!