Solide Verstappen grijpt tweede plek in Singapore

© ANP
Max Verstappen is zondag bij de nachtelijke GP van Singapore naar een tweede plek gereden. Lewis Hamilton won de race en zag zijn concurrent Sebastian Vettel derde worden.
Het is voor Verstappen de zesde podiumplaats dit seizoen.

Vettel

De als tweede gestarte Verstappen verdedigde in de eerste bocht zijn positie ten opzichte van Vettel, maar moest niet veel later alsnog toestaan dat de Duitser hem passeerde. Doordat Esteban Ocon zijn bolide ondertussen in de muur parkeerde, werd de wedstrijd al snel geneutraliseerd achter de Safety Car.

Pitsstop

Na de hervatting voerde Verstappen de druk op op Vettel, maar een vernuftige pitsstopstrategie zou de Limburger bij het uitrijden van de pitsstraat uiteindelijk voorbij de Ferrari-coureur naar de tweede plaats helpen. Hamilton bleef de virtuele raceleider en had lange tijd weinig van de concurrentie te duchten.
© ANP

Achterblijvers

Toen de Brit echter met achterblijvers geconfronteerd werd, kon Verstappen plotseling aansluiten bij de regerend wereldkampioen. Even leek de Limburger ook te kunnen toeslaan, maar Hamilton pareerde de aanval en trok vervolgens weer een gaatje.

Controle

In het slot van de race controleerde de Brit de race en kwam Verstappen niet dichterbij dan drie seconden. De Red Bull-coureur zag tegelijkertijd zijn tweede plaats niet meer in gevaar komen, doordat de bandenslijtage Vettel dwars zat.
Door de podiumplaats blijft Verstappen de nummer vijf in de WK-stand. Klassementsleider Hamilton vergroot door de overwinning zijn voorsprong op Vettel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!