Fortuna toont tegen Telstar tekenen van herstel: 1-1

Fortuna-middenvelder Jorrit Smeets ruimt op tegen Telstar. © Niels van Renen
Daags na het vertrek van Sunday Oliseh heeft Fortuna Sittard een einde gemaakt aan de serie van vier nederlagen op rij. Het speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Telstar.
De club pakte daardoor, aan het eind van een chaotische week, voor het eerst in ruim een maand weer eens een punt.

Gepasseerd

De hand van het nieuwe trainersduo Claudio Braga - Kevin Hofland, dat niet kon beschikken over de geschorste aanvoerder Perr Schuurs, was direct zichtbaar: Clint Essers en Djibril Dianessy werden gepasseerd. Kai Heerings en Todd Cantwell stonden daardoor voor het eerst aan de aftrap.

Genadeloos

Een schot op de paal door Lisandro Semedo leek de voorbode voor een dominant Fortuna, maar in de tegenaanval bleek Telstar genadeloos: Hamdaoui schoot in de zesde minuut de 0-1 binnen. Fortuna moest direct in de achtervolging en stuitte daarbij op een degelijk Telstar. Een gemiste kopkans voor Wessel Dammers werkte desalniettemin hoopgevend.
© Niels van Renen

Niet klagen

Fortuna had meer balbezit, maar veel leverde dat niet op: Finn Stokkers en Dries Saddiki kwamen in schietpositie maar hadden het vizier niet op scherp staan. Aan de overkant kreeg Telstar de beste mogelijkheden en Fortuna mocht niet klagen dat het geen 0-2 werd. Platje miste oog-in-oog met Aykut Özer en de keeper hield ook Novakovich van scoren af.

Reddingsboei

Na rust greep Fortuna dan toch een reddingsboei: Stokkers werd neergelegd in het strafschopgebied en de door Semedo feilloos ingeschoten penalty betekende de 1-1. Dat was een behoorlijke tik voor Telstar, dat eerder dit seizoen in Velsen nog met 0-6 werd afgedroogd door de Sittardenaren. Ook nu nam Fortuna in de tweede helft de regie in handen.

Kansen

Telstar trok een handbalverdediging op maar kon niet voorkomen dat invaller Lars Hutten twee prima kansen kreeg, die de invaller niet wist te benutten. Een serie corners leverde eveneens niet de verlossende treffer op, waarna Fortuna bijna nog met lege handen kwam te staan: Platje miste enkele minuten voor tijd echter de opgelegde kans.
Fortuna-middenvelder Todd Cantwell in het duel tegen Telstar. © Niels van Renen