Oranje-vrouwen verliezen van Schotland

© Facebook Oranje
De Nederlandse voetbalsters hebben het toernooi om de Cyprus Cup in mineur afgesloten.
De ploeg van Roger Reijners verloor woensdag in Larnaca met 1-3 van Schotland en eindigde daardoor als achtste.

Anouk Hoogendijk

Bij rust leidden de Schotsen met 1-0 door een treffer van Kim Little. In de tweede helft scoorden zij nog twee keer. Het Nederlandse doelpunt kwam op naam van Anouk Hoogendijk, die haar 99e interland speelde. Ze kopte raak na een vrije trap. Dat betekende twintig minuten voor tijd de 1-2. De jacht op de gelijkmaker had geen succes.

Afwachtend

De Roermondse bondscoach Reijners, die voor andere opstelling koos dan tegen Engeland (1-1), was natuurlijk ontevreden. "Het was onsamenhangend en er gebeurde te weinig. We waren veel te afwachtend. En ook al was het eerste doelpunt buitenspel en werd een doelpunt van Vivianne Miedema onterecht afgekeurd, het was een teleurstellend duel."

Teleurstellend

Over het toernooi als geheel was hij meer te spreken, ook al werd slechts twee keer gelijkgespeeld. "Australië en Engeland waren tegenstanders van een groter kaliber dan die in de play-offs. Dus we weten waar we aan moeten werken. We hebben in de vier duels met verschillende opstellingen gespeeld. Dat was in de voorbereiding op het WK een bewuste keus. Maar het resultaat is teleurstellend. Want laat duidelijk zijn, we spelen om te winnen."

Lieke Martens

Lieke Martens uit Nieuw-Bergen bleef bijna de hele wedstrijd aan de kant. Ze viel in de negentigste minuut nog wel in voor doelpuntenmaker Hoogendijk.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!