Opnieuw nederlaag voor Roda JC

© iStock
Roda JC heeft ook zijn derde wedstrijd van de competitie verloren. De Kerkraadse ploeg was in Eindhoven met een 2-0 nederlaag de mindere van PSV.
De ploeg van coach Robert Molenaar kreeg in zijn eerste drie duels acht doelpunten tegen.

Snelle opening
Zondagmiddag viel de eerste al na negen minuten, Locadia tekende de 1-0 aan. In de 23e minuut sneed PSV weer door de Roda-defensie en bracht Lozano 2-0 op het scorebord. Roda kon daar bitter weinig tegenover zetten, het kreeg slechts een hoekschop net voor rust. Een schot van Vancamp werd een kwartiert daarvoor door doelman Zoet gepakt. Daarmee zijn de Kerkraadse aanvallende impulsen in de eerste helft opgesomd.

PSV verzuimde de voorsprong te vergroten omdat het onnauwkeurig was in de afwerking of omdat Hidde Jurjus op zijn post stond. De door Roda van PSV gehuurde doelman beperkte met handen en voeten de achterstand.

Wel klaar

Na rust kwam Roda meer in het spel, ook al omdat PSV het wel geloofde. De Eindhovense ploeg probeerde het via snelle uitvallen maar daar werd er geen een meer van verzilverd. Jurjus redde knap op ballen van invallers Luuk de Jong en Bart Ramselaar. Voor die momenten had Gustafson voor Roda JC de beste mogelijkheid gehad om te scoren, maar zijn schot ging over. Mikhail Rosheuvel had in de eindfase nog een mogelijkheid maar zijn schot verdween naast het PSV-doel.
Roda staat na drie wedstrijden nog met legen handen en staat zestiende.