Jos Luhukay nieuwe trainer Sheffield Wednesday

© ANP
Geen voetbalclubs uit de Duitse Bundesliga meer voor trainer Jos Luhukay. Het Engelse Sheffield Wednesday is zijn nieuwe club.
Het hing al een tijdje in de lucht, maar vrijdagavond laat werd bekend dat de 54-jarige Venlonaar de opvolger wordt van Carlos Carvalhal bij de club uit de Championship.

Nieuwe uitdaging

Volgens de NOS zat Luhukay te wachten op een nieuwe uitdaging. "Ik heb de afgelopen maanden diverse aanbiedingen gehad uit de Duitse Bundesliga, maar heb deze afgeslagen. Sheffield Wednesday was precies waar ik op zat te wachten."

Duitse clubs

De Venlonaar trainde lange tijd verschillende Duitse voetbalclubs. Zo loodste hij FC Augsburg, Borussia Mönchengladbach en Hertha BSC naar de Bundesliga. Zijn laatste club was VfB Stuttgart waar hij in september 2016, na onenigheid met de technisch manager, ontslag nam.
Luhukay heeft gelijk een zware eerste week voor de boeg. Komende week staat een stadsderby tegen Sheffield United op het programma.
Sheffield Wednesday liep de afgelopen twee seizoenen promotie naar de Premier League net mis. De club staat momenteel zestiende in de competitie.