Malki traint mee met selectie van Roda JC

Sanharib Malki. © L1
Sanharib Malki traint maandag mee met Roda JC. De Syrische spits krijgt nog geen contract, maar houdt voorlopig zijn conditie op peil in Kerkrade.
De terugkeer van Malki bij Roda JC is beladen, doordat de Kerkraadse club na vier speelrondes nog steeds zonder punten is in de eredivisie. De druk om de selectie alsnog te versterken is groot. De 33-jarige Malki heeft geen club, waardoor hij ook nu nog aangetrokken kan worden door Roda JC.

Succes

Malki speelde eerder met veel succes in Kerkrade van 2011 tot 2013. Hij werkte destijds met trainer Harm van Veldhoven, die nu als technisch directeur de scepter zwaait bij Roda. In zijn eerste jaar verbrak Malki het clubrecord van John Eriksen en Dick Nanninga, door als eerste speler 25 doelpunten in een seizoen te scoren.

Qatar

Malki vertrok in 2013 naar het Turkse Kasimpasa, en speelde recentelijk bij het Qatarese Al-Wakrah. Daar liep zijn contract deze zomer af, waardoor hij zonder transfersom in Kerkrade aan de slag zou kunnen.

Twee

Roda heeft al twee spelers in de huidige selectie voor de centrale spitspositie. De Duitser Dani Shahin en het jonge Belgische talent Jorn Vancamp zouden concurrenten zijn van Malki centraal voorin. Roda scoorde tot nog toe drie keer in de huidige competitie. Komend weekend staat de wedstrijd tegen Willem II op het programma, dat net als Roda JC nog geen punt gehaald heeft.