Tiental Roda wurmt zich in mistwedstrijd voorbij amateurs

© Maarten Omvlee (L1)
Roda JC heeft, met de nodige moeite, de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. Ondanks een rode kaart en laaghangende mist werden de amateurs van VVSB opzij geschoven: 0-1.
De Kerkradenaren zijn de enige overgebleven Limburgse club in het bekertoernooi, nadat VVV-Venlo en Fortuna Sittard woensdag werden uitgeschakeld.

Spectaculair

De wedstrijd in een mistig Noordwijkerhout begon spectaculair. Al na een halve minuut moest Roda-doelman redding brengen op een vrije trap van VVSB-aanvoerder Vladimir Jozic. Meteen daarna lieten ook de bezoekers uit Kerkrade zich gelden. Middenvelder Tsjiy Ndenge zag zijn kopbal eindigen op de bovenkant van de lat.

Dichtbij

Roda was daarna dichtbij de openingstreffer. Zo werd een schot van Simon Gustafson gepakt door keeper Ruben Valk en zag Gyliano van Velzen zijn inzet via een tegenstander naast het doel verdwijnen. VVSB toonde zich aan de overkant levensgevaarlijk. Tim de Rijk's kopbal spatte uiteen op de paal, Jozic schoot van grote afstand rakelings naast en Roda-keeper Hidde Jurjus moest een schot van Tomas Arroyo uit de hoek tikken.

Schahin

Gescoord werd er niet in de eerste helft, maar meteen na rust kwam Roda op voorsprong. Na een uitstekende voorzet van Mikhail Rosheuvel, kopte Schahin de bal tegen de touwen: 0-1. Amper zeven minuten later eiste de Duitse spits wederom de hoofdrol op. Schahin maakte een lichte overtreding op De Rijk en ontving daarvoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Vertrouwen VVSB

De overtalsituatie gaf VVSB duidelijk het nodige vertrouwen. Namens de thuisploeg uit Noordwijkerhout namen De Rijk en Van Niel het Roda-doel onder vuur, maar Jurjus redde tot tweemaal toe. Tien minuten voor tijd ontsnapte Roda wederom aan de gelijkmaker. Na een scrimmage voor het Kerkraadse doel werkte Daryl Werker de bal bijna in eigen doel.

Uitblinker Jurjus

In de voorlaatste minuut van de wedstrijd was VVSB wederom dichtbij de 1-1. Eerst kopte De Rijk een voorzet van Fecunda voorlangs, daarna schoot Jozic een vrije trap vanuit een kansrijke positie in de handen van Jurjus, zonder twijfel de uitblinker aan de kant van Roda. Uiteindelijk bleef het bij 0-1, waardoor de formatie van Robert Molenaar zich bij de laatste acht teams in het bekertoernooi schaart. Donderdagavond vindt de loting voor de kwartfinales plaats.