Xavier Köhlen wint Nederlandse bokstitel

© archieffoto
Xavier Köhlen is Nederlands kampioen boksen in de klasse tot 69 kg geworden. Het is de vierde titel voor de bokser uit Sittard-Geleen.
Köhlen, van boksschool De Amateur in Munstergeleen, plaatste zich zaterdag voor de finale van het NK. Normaal wordt dat in Rotterdam gehouden, deze keer bij uitzondering in Maastricht.

KO

De 26-jarige bokser die uitkomt in de Elite Klasse A, 69 kg versloeg in de eindstrijd opponent Brandon Mullenberg uit Almelo. In de halve finale won Köhlen van Hendrik van der Vaart met een knock-out in de derde ronde.

Tegelen

Bij de Elite-A tot 60 kg was het goud voor Yoan Sanchez. De bokser uit Tegelen, die in wedstrijden uitkomt voor het Nijmeegse NABA, werd kampioen van Nederland na winst op Amine Boudhoun uit Nijmegen.

Heerlen

De derde Limburgse titel was voor Zekeria Elhaij. De bokser van het Heerlense Olympia '75 versloeg Max van der Pas en kroonde zich tot Nederlands kampioen in de klasse tot 75 kg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!