Poels zonder ambities naar Gold Race

© Team Sky
Sky-renner Wout Poels gaat definitief van start in de Amstel Gold Race. Dat heeft hij besloten in overleg met zijn ploegleiding.
"Ik ben voldoende hersteld van mijn ziekte, maar ik verschijn zondag zonder verwachtingen aan de start in Maastricht. In goede doen zou ik voor een goede uitslag zijn gegaan maar door het virus dat ik op hoogtestage in Tenerife heb opgelopen, moet ik die ambities bijstellen", zegt de renner uit Blitterswijck.

Kilometers maken

"Ik hoop nu vooral zo lang mogelijk mee te gaan en kilometers te maken met het oog op de Waalse Pijl van volgende week."
Naast Wout Poels, staan ook de Limburgers Roy Curvers en Tom Dumoulin (beiden Giant-Alpecin) aan het vertrek van de 50ste editie van de Limburgse wielerklassieker.

50 jaar Gold Race

De Amstel Gold Race start op zondag om 10.19 op de Markt in Maastricht. In Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad verschijnt morgen een historische bijlage over 50 jaar Amstel Gold Race, met daarin onder meer verhalen over Frans Maassen, Jan Raas en de mysterieuze dichter Berend Willem Hietbrink, die claimt de bedenker te zijn van de finishlocatie van de allereerste Amstel Gold Race in 1966.
* Bekijk bij Dagblad De Limburger een tijdlijn over Nederlandse winnaars van de Amstel Gold Race.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!