Schuurs over voetbalmiljoenen: 'Ben tien euro waard'

Fortuna Sittard-aanvoerder Perr Schuurs in de topper tegen NEC. © Orangepictures.nl
Fortuna Sittard-aanvoerder Perr Schuurs (18) heeft niets met de enorme bedragen die er in het voetbal omgaan. Als hij een prijskaartje aan zichzelf moet hangen, zou hij slechts tien euro kosten.
Dat vertelt de jonge verdediger uit Nieuwstadt in gesprek met Voetbal International.Beetje veel

De tiener wordt door een verslaggever geconfronteerd met een reeks bijzondere vragen. Als Schuurs gevraagd wordt wat hij waard is, is de stopper bescheiden. "Want ik ben gewoon een jongen uit de buurt. Ik ben tien euro waard", lacht hij. "Ik vind Neymar ook geen 220 miljoen euro waard, ik vind het allemaal een beetje veel. Nee, voor tien euro mogen ze me hebben."


Quad-ongeluk

Er wordt Schuurs ook gevraagd welke extreme sport hij zou doen, als hij geen profvoetballer zou zijn. "Motorcross. Dat heb ik vroeger ook veel gedaan, maar het mag niet meer sinds ik profvoetbal speel." Overigens is dat niet onverstandig, zo blijkt. "Ik heb een ongeluk gehad met een quad. Het gas bleef hangen en ik knalde op het slot van een deur", zegt Schuurs, wijzend op een litteken op zijn hoofd. "Ik was toen zeven jaar oud."


De mandekker is bezig aan zijn laatste weken in het shirt van de Sittardse club. In de zomer verhuist hij naar Amsterdam, waar hij voor Ajax gaat spelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!