De spanning loopt op voor voetbalclash MVV - Roda JC

© 1Limburg
Limburgse voetbalfans zijn in de ban van de voetbalclash tussen MVV en Roda JC. Donderdagavond staan de aartsrivalen tegenover elkaar in de finale van de play-offs. De spanning op matchday loopt hoog op.
De promotiekraker houdt de gemoederen op social media dan ook volop bezig.

Nachtrust

Iedereen bereidt zich op zijn eigen manier voor op de beladen wedstrijd om een felbegeerde plek in de Eredivisie. Door de spanning hebben heel wat mensen de afgelopen nacht slecht geslapen. Een bloemlezing van de vele reacties op Twitter.

Vogeltjes

Maar niet alleen de supporters zijn in de ban van de clash. Ook de politiek roert zich. Niet alleen de veiligheid is van groot belang. De Partij voor de Dieren hoopt dat er ook aan de broedende vogels in de buurt van De Geusselt wordt gedacht. De partij hoopt dan ook dat fans geen vuurwerk meenemen.

Lees ook: Dierenpartij wil dierenleed bij voetbalderby voorkomen

Kesselskade

Een deel van de MVV-supporters komt donderdag om 14:00 uur samen op de Kesselskade. Hier wordt het voetbalfeest alvast afgetrapt. Rond 17:00 uur gaat het gezelschap trekt het gezelschap door de binnenstad naar De Geusselt. Ook hier wordt verzocht om op de route geen knalvuurwerk af te steken.

Wedstrijd van de eeuw

Oud-speler van Roda JC Mark Luijpers noemt het Limburgs onderonsje zelfs 'de wedstrijd van de eeuw'. Volgens Luijpers waren de wedstrijden tussen de Sterrendragers en Roda altijd erg verhit, maar is het kookpunt nu bereikt. ?"De rivaliteit is de laatste jaren erger geworden, waarschijnlijk doordat MVV al zo lang niet meer op het hoogste niveau speelt", zegt hij tegen de NOS. "Misschien zit daar dan een stukje jaloezie bij. Ik denk in ieder geval dat het nog nooit zo spannend is geweest. Het wordt de wedstrijd van de eeuw."

Lees ook: Vuurwerk bij laatste training van MVV

Het duel is donderdagavond om 19:45 uur in Maastricht. Zondag is de return in Kerkrade. De wedstrijden zijn live te volgen via L1 Radio.