'Winnen van de Giro staat boven vierde worden in de Tour'

© ANP
Het is vooralsnog onduidelijk of Tom Dumoulin zijn roze trui gaat verdedigen bij de Giro d'Italia. Maar de Maastrichtse renner heeft wel een uitgesproken mening.
"Het winnen van de Giro staat boven vierde worden in de Tour de France", zei Dumoulin tijdens de opnames van televisieprogramma College Tour, waarin Twan Huys beroemdheden interviewt met studenten als publiek.

Giro of Tour

Daarmee lijkt hij te hinten op een deelname aan de Giro d'Italia, waarvan woensdag het parcours is gepresenteerd. Uitgesloten is in ieder geval dat Dumoulin volgend jaar zowel bij de Tour als de Giro aan de start verschijnt. "Dat lijkt me onmogelijk. Ik focus eerst op eentje." Hij sluit echter niet uit dat hij ooit wel een keer aan twee grote koersen in één jaar meedoet.

Broek

Eerder doken al beelden op van de komende editie van College Tour. Hierin liet een wielerfan zijn broek zakken voor de Giro-winnaar. Vrijdagavond is het interview met Dumoulin te zien om 21:05 uur op NPO 1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!