Oranje handbalsters zeker van achtste finale op WK

© Flickr/ céderic janssens/ CC BY-NC-SA 2.0
De Nederlandse handbalsters hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap in Duitsland.
In Leipzig versloegen zij Kameroen met 29-22 en daarmee is Nederland zeker van minimaal een vierde plaats in de poule. China en Kameroen kunnen Oranje niet meer inhalen.

Angst

De speelstijl van de Afrikaanse vrouwen boezemde Oranje vooraf angst in. Dat bleek niet ongegrond. Kameroen speelde keihard en dat had tot gevolg dat een van de speelsters van het Afrikaanse land na nauwelijks een kwartier spelen na een zware charge op Nycke Groot mocht inrukken.

Kansen

Kameroen kon Oranje tot 3-3 volgen en daarna liep Nederland langzaam weg. Bij rust stonden de Oranjevrouwen met 14-8 voor. Nederland miste veel kansen, maar kon na rust de voorsprong uitbouwen en sloot het duel af met 29-22. Angela Steenbakkers scoorde twee keer.
Woensdag speelt Nederland, de nummer vier van de Olympische Spelen, tegen Servië. Vrijdag staat de laatste poulewedstrijd voor Oranje op het programma. Dan moeten de vrouwen het opnemen tegen Duitsland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!