Zesjarig leukemiepatiëntje ambassadeur bij ijshockey

© L1
De zesjarige Eline Schiffelers uit Heerlen wordt ambassadeur bij de ijshockeywedstrijd tussen de Eaters en de Tilburg Trappers.
Het meisje is ambassadeur, omdat begin dit jaar leukemie bij haar is geconstateerd.

Knuffels

De wedstrijd staat in het teken van de traditionele Teddy Bear Toss. Bij deze jaarlijkse actie wordt bij de eerste goal van de thuisploeg door het publiek meegebrachte knuffels op het ijs geworpen. De knuffels worden een dag later door de Eaters-spelers naar de kinderafdelingen van de ziekenhuizen in Zuid-Limburg gebracht. Het geld dat is opgehaald bij de verkoop van de knuffels gaat rechtstreeks naar de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Dankbaar

"We zijn heel dankbaar voor de goede zorg die Eline de afgelopen maanden heeft gekregen", vertelt haar moeder Annemiek Kuijer. "Daardoor voelen we nu de behoefte om iets terug te doen voor de medische instanties die ons hebben geholpen. We ervaren dat gezondheid, zelfs voor een sterk jong kind, niet vanzelfsprekend is. En als een ernstige ziekte op je pad komt, wil je zo snel mogelijk de meest effectieve behandeling met de minste bijwerkingen. Daar gaan wij ons voor inzetten."