'Tour is fysiek makkelijker te doen dan de Giro'

© George Deswijzen
In de laatste week van de Tour de France maakt Tom Dumoulin nog alle kans op de eindoverwinning. Hij heeft nog frisse benen over voor het slotakkoord, zei hij maandag op een persconferentie.
De Maastrichtse renner noemt de Giro d'Italia, waarin hij onlangs als tweede eindigde, fysiek veel zwaarder dan de Tour.Meer stress

Dumoulin kreeg tijdens de persconferentie veel vragen over het verschil tussen de Giro en de Tour. "Er is meer aandacht voor de Tour dan voor de Giro", merkte hij allereerst op. Ook renners staan anders in de Tour. "Op de een of andere manier vinden renners dat er hier meer op het spel staat", merkt Dumoulin. "Ze nemen meer risico's, er zijn meer valpartijen, er is meer stress."

Fysiek zwaarder

Desondanks vindt Dumoulin de Giro zwaarder op fysiek vlak. "De Giro was veel zwaarder dan de afgelopen twee weken in de Tour. Vooral de eerste week was heel zwaar, terwijl de eerste week hier fysiek redelijk makkelijk was", stelt de renner. "Maar buiten dat zijn het allebei gewoon grote rondes die veel van je eisen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!