WK Veldrijden: Van der Poel voor goud, grote drukte verwacht

© George Deswijzen
Veldrijder Mathieu van der Poel hoopt een zeldzaam goed seizoen zondag te bekronen met de wereldtitel op het WK Veldrijden in Valkenburg.
Vorig jaar greep Van der Poel naast de regenboogtrui vanwege materiaalpech. De Belg Wout van Aert ging er toen met de wereldtitel vandoor.

Pijn
De pijn voelt Van der Poel, voor wie zilver of brons niet telt, nog steeds. "Ook als ik dit keer win, is dat niet weg", zegt hij. De belangrijkste wedstrijd van het WK begint om 15:00 uur. Om 11:00 uur is het eerst de tijd aan de beloften bij de mannen. Die wedstrijd is live te zien op L1 TV.

Verkeersdrukte

Zaterdag was de eerste dag van het WK Veldrijden. Er kwamen toen zo'n 12.000 bezoekers richting Valkenburg. Zondag worden nog meer mensen verwacht. Dat kan opnieuw zorgen voor grote verkeersdrukte in het Heuvelland. Zaterdag liep het verkeer op sommige plekken ook al vast.
De junioren moesten een zwaar en modderig parcours afleggen. © George Deswijzen

Ploeteren

De wedstrijden zijn zwaar voor de deelnemers, vooral vanwege het modderige parcours. Het is voor de veldrijders ploeteren om de eindstreep te halen. Dat levert wel mooie beelden op. Die hebben we in dit foto-album verzameld.

Vechtpartij

De zaterdag van het WK Veldrijden werd ontsierd door een vechtpartij, waarbij de aanhang van wereldkampioen bij de vrouwen Sanne Cant betrokken was. De manager van de ploeg en zijn vrouw werden opgepakt, maar konden snel weer gaan.