Max Verstappen start van vijfde plek in Hongarije

© ANP
Max Verstappen start zondag op de Hungaroring voor de Grand Prix van Hongarije vanaf de vijfde plek.
De Limburger van Red Bull was zaterdag wel sneller dan zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo, die zesde werd in de kwalificatierace. Sebastian Vettel mag zondag vanaf pole starten.

Tevreden

"Het was een heel moeilijk begin van het weekend en ik ben blij om voor mijn teamgenoot te staan en dat ik eindelijk hier mijn balans in de auto heb gevonden", zei Verstappen na afloop voor de camera van Ziggo Sport. "Ik ben eigenlijk wel tevreden met de vijfde startplek. Het is ook aan de goede kant en ik kan altijd wel goed starten dus je weet maar nooit."

Ferrari

De Duitse leider van het kampioenschap was net als in de trainingen erg snel in zijn Ferrari. Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen start naast hem vanaf de tweede plek. Daarachter komt de Fin Valtteri Bottas, die in zijn Mercedes de derde tijd neerzette.
Lewis Hamilton kon het record van 68 polepositions van Michael Schumacher niet evenaren. De Brit kwam slechts tot een vierde tijd bij de kwalificatie.

Poleposition

Vettel was erg verheugd met zijn 48e poleposition in zijn loopbaan. "Het was heerlijk rijden hier zo in het zonnetje en dan staan we ook nog met het team op de voorste startrij", wees de Duitser naar zijn Finse teamgenoot die van plek twee start in Boedapest. "We kijken met veel vertrouwen naar zondag. We hebben nog niks gewonnen maar dit is een uitstekend begin."