Slotweekend eredivisie zeilen geteisterd door wind en regen

© Istock
Op de Gouwzee in Monnickendam worden dit weekend de laatste wedstrijden in de eredivisie zeilen afgewerkt. Een straffe wind van gemiddeld 24 knopen, bijzonder vlagerig en af en toe een pittige regenbui tussendoor spelen de 18 deelnemende boten parten.
In de eerste race ging het team van RR&ZV Maas en Roer 'plat' en ook andere boten haalden niet ongeschonden de finish. Toch konden op de eerste wedstrijddag 3 complete flights van in totaal 9 races worden afgerond.

Afgeblazen

Op de tweede wedstrijddag moesten de wedstrijden al na één poging worden afgeblazen omdat er zich opnieuw een windkracht 6/7 aan het opbouwen was. De organisatoren wilden niet het risico lopen dat de zeilers materiaalschade zouden oplopen en er op de slotdag (zondag) niet meer gevaren kon worden.
Het Roermondse team scoorde tot nu toe 13 punten in het finaleweekend, waarmee het in Monnickendam een plaats in de middenmoot inneemt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!