Max Verstappen kwalificeert zich als 12e

© Scuderia Toro Rosso
Max Verstappen zal zondag in zijn allereerste Formule 1-race vanaf de zesde rij van start gaan. Hij kwalifceerde zich als 12e.
Verstappen kende een goede eerste kwalificatiesessie(Q1) op het circuit van Melbourne in Australië. Hij ging als vierde door naar kwalificatiesessie twee(Q2). In de tweede sessie maakte hij echter een paar foutjes in zijn laatste snelle ronde waardoor hij niet verder kwam dan een twaalfde plek.

Momentje
Over de boordradio gaf Verstappen aan dat hij in bocht vijf een groot moment kende. De achterkant van zijn Toro Rosso brak behoorlijk uit waardoor hij kostbare tienden van een seconde verloor op de concurrentie.

Poleposition
Teamgenoot Carlos Sainz behoorde wél tot de snelste tien die door mochten naar Q3. Daar werd onderling uitgemaakt wie zondag vanaf de eerste stek mag vertrekken. Mercedesrijder Lewis Hamilton, die het hele weekend al snel was, pakte de pole voor teamgenoot Nico Rosberg. Plek drie was voor Felipe Massa van Williams. De 20-jarige Sainz kwalificeerde zich als achtste.

Niet vlekkeloos
Voor Verstappen is het weekend tot nu toe, in tegenstelling tot zijn teamgenoot, niet vlekkeloos verlopen. In de eerste vrije training zat hij er nog goed bij met een zesde tijd. In de tweede training kwam hij nauwelijks in actie door een probleem met de auto. Hij reed vier ronden en werd slechts veertiende. In vrije training drie reed Verstappen zich naar plek elf.

Jongste debutant
De 17-jarige Verstappen maakt dit seizoen zijn debuut als jongste coureur ooit in de koningsklasse van de Formule 1. Zondagochtend om 06:00 uur Nederlandse tijd zullen de rode lichten voor het eerst doven voor de jonge Limburger. Dan mag Verstappen zich opnieuw bewijzen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!