Dapper strijdend VVV gaat onderuit tegen AZ

Archieffoto © Twitter/1Lsport
VVV-Venlo heeft de thuiswedstrijd tegen AZ verloren. In De Koel werd het 0-2.
De Alkmaarse zege kwam pas in de tweede helft tot stand.
Broedertwist
Keeper Delano van Crooij maakte zijn VVV-debuut in de Eredivisie. Hij verving de zieke Lars Unnerstall. Daardoor speelde hij bij VVV samen met zijn broer Vito. De broers Ralf (VVV) en Mats (AZ) Seuntjens stonden in De Koel tegenover elkaar.

Goed begin
VVV begon goed aan de wedstrijd en kreeg via Torino Hunte direct twee kansen om op voorsprong te komen. Na zeven minuten ging hij alleen op de AZ-doelman af. Zijn schot was echter onzuiver. AZ kwam na een kwartier beter in het spel en creëerde enkele goede mogelijkheden. Toch bleef VVV prima meevoetballen: Mats Seuntjens knalde de bal op de buitenkant van de paal. Even later dacht AZ op 0-1 te komen maar het doelpunt uit een vrije trap van Koopmeiners werd afgekeurd. Na een leuke eerste helft was de stand nog 0-0.
In de tweede helft was AZ de betere ploeg. De Noord-Hollanders creëerden de beste kansen maar waren ongelukkig in de afwerking.

Eigen doelpunt

AZ werd geholpen door VVV'er Ralf Seuntjens. Na ruim 70 minuten kopte hij de bal ongelukkig in eigen doel uit een corner. Daarna kreeg VVV via Opoku nog een prima kans op de gelijkmaker, maar maakte Pantelis Hatzidiakos met een bekeken schot een einde aan de Venlose illusies.Met een bekeken schot besliste hij in de 84e minuut de wedstrijd: 0-2.