Wout Poels: 'Vragen over Froome zijn normaal'

© Jean-Pierre Geusens
Wout Poels vindt het geen probleem dat het tijdens de drukbezochte persconferentie van Team Sky, aan de vooravond van de Tour de France, alleen maar over de sabutamolzaak van zijn kopman Chris Froome ging.
"Dat valt natuurlijk te verwachten", zegt de wielrenner uit Blitterswijck. "Die uitspraak is een paar dagen geleden gevallen. Dus het is normaal dat er wat vragen over komen."

'Alleen maar mooi'

Poels heeft er geen problemen mee dat er maar weinig werd gesproken over de andere aspecten van de Tour. "Het is alleen maar mooi dat hij is vrijgesproken. Dus er is alleen maar goed nieuws te vertellen en dat is alleen maar goed", zo zegt de wielrenner.

Uitdaging

?Froome zelf kwam ook aan het woord tijdens de persconferentie van Team Sky. "De afgelopen negen maanden waren een uitdaging. Voor mij, mijn familie en mijn collega's. Ik ben dankbaar dat alle feiten nu boven water zijn en dat we ons weer op wielrennen kunnen focussen".

Vijf

?Froome aast op zijn vijfde eindzege in de Tour de France. Eerder stond de in Kenia geboren Brit al op de hoogste trede op de Champs-Élysées in 2013, 2015, 2016 en 2017.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!