'Verdiende zege na zoveel tegenslag'

Max Verstappen op de hoogste tree van het podium. © ANP
Teambaas Christian Horner van Red Bull noemde de zege van Max Verstappen in de Grand Prix van Maleisië meer dan verdiend.
"Hij heeft dit seizoen zoveel tegenslag gehad, dan is dit wel de beste manier om met al die pech af te rekenen", zei Horner tegen Ziggo Sport.

Lovend

De Engelsman was lovend over het optreden van Verstappen op het circuit van Sepang. "Wat een dominantie. Zijn inhaalactie bij Lewis Hamilton was perfect en daarna heeft hij de wedstrijd gecontroleerd."

Tegenslag

Verstappen beleefde tot aan de race in Maleisië een teleurstellend seizoen met zeven uitvalbeurten. Vaak liet zijn motor hem in de steek, soms was hij slachtoffer van een crash. In de vorige race, in Singapore, werd hij voor de eerste bocht al klem gereden door twee Ferrari's en was zijn race al voorbij.
Max Verstappen met de beker. © ANP

Vol trots

Vader Jos Verstappen glom van trots na de tweede overwinning van zoon Max in de Formule 1. "Wat deed hij dat netjes", zei de voormalig Formule 1-coureur, die zelf getuige was van de zegetocht in de Grand Prix van Maleisië.
Pa Verstappen was vooral te spreken over de inhaalactie van Max bij Lewis Hamilton, waardoor hij aan de leiding kwam. "Dat deed hij heel netjes. De auto zag er goed uit en hij reed super. Hij heeft wedstrijd volledig gecontroleerd, reed de rondetijden die hij nodig had op de momenten dat het moest. Top", aldus Verstappen op Ziggo Sport.