En dat is drie: ook Roda JC gaat door in de beker

© Frank Kerbusch
Ook Roda JC bekert verder. De Kerkradenaren wonnen met 3-1 van FC Groningen.
De bekerwedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion begon woensdagavond met een minuut stilte vanwege het overlijden van club-icoon Nol Hendriks.

Voorsprong

Na ruim een half uur leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar Dani Schahin en Simon Gustafson verprutsten een opgelegde kans. Even later was Schahin wederom dicht bij een treffer, maar zijn schot werd gekeerd door Groningen-keeper Sergio Padt. Ook de bezoekers uit het hoge noorden werden nog gevaarlijk, maar Juninho Bacuna verzuimde tot tweemaal toe te scoren.
Het slotakkoord van de weinig spannende eerste helft was voor Roda. Vlak voor rust kegelde middenvelder Tsiy Ndenge een afvallende bal hard binnen: 1-0.
Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Nol Hendriks. © Frank Kerbusch

Snelle gelijkmaker

Na de pauze sloeg FC Groningen snel terug. Na een misverstand in de Roda-verdediging kopte Bacuna eenvoudig raak: 1-1. De ploeg ging op zoek naar de voorsprong en werd via Tom van Weert en Django Warmerdam gevaarlijk, maar wederom toonde Jurjus zich een sta-in-de-weg.

Wederom Ndenge

Roda schakelde een tandje bij en zag een kopbal van Freddy Ananou van de lijn gehaald worden door doelman Padt. Meer geluk hadden de Kerkradenaren twee minuten later. Een voorzet van Gyliano van Velzen werd binnen gekopt door Ndenge, die voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd tekende.

Slotoffensief

FC Groningen-trainer Faber wisselde aanvallend en hoopte op een slotoffensief van zijn ploeg. Het was echter Roda dat tien minuten voor tijd een grote mogelijkheid kreeg, maar een venijnig schot van Schahin werd gekeerd door Padt. FC Groningen stichtte weinig gevaar in de slotfase, al had Bacuna vijf minuten voor tijd de gelijkmaker op de slof. Zijn schot ging echter rakelings naast.

Diep in de blessuretijd draaide Mikhail Rosheuvel de wedstrijd in het slot. De behendige vleugelaanvaller schoot de 3-1 op het scorebord.

Achtste finales

Roda JC is de derde Limburgse club die zich plaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. Ook VVV-Venlo en Fortuna Sittard wisten te winnen. MVV werd in de vorige ronde al uitgeschakeld.