Tom Dumoulin zegeviert in Acht van Chaam

© George Deswijzen
Tom Dumoulin heeft de 80e editie van de Acht van Chaam gewonnen.
De nummer twee van de Tour was in de sprint-a-deux de rapste in het wielercriterium dat traditioneel op woensdag na de Tour op de wieleragenda staat.

Vluchtpogingen

Het profpeloton met onder andere Tom Dumoulin, Sören Kragh Anderson, Mathieu van der Poel, Wout Poels, Steven Kruijswijk en Sam Oomen was in de straten van het Brabantse dorp bijzonder actief. Het regende vluchtpogingen, maar geen van die ontsnappingen was lang succes beschoren.

Gat

Zo gingen Tom Dumoulin en zijn ploegmaat Sören Kragh Anderson aan de haal, sloegen een gat van 25 seconden, maar werden bijgebeend door Mathieu van der Poel en Danny van Poppel. Ook die vluchtpoging werd ongedaan gemaakt, waarna Wout Poels en Sam Oomen er tussenuit knepen. Koen de Kort probeerde het enkele ronden voor het einde, maar ook hij werd teruggepakt.

Gedroomde podium

Vlak voor het ingaan van de laatste ronde ontsnapten Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Zij joegen in hoog tempo door de straten van Chaam en bleven uit de greep van het peloton. In de sprint bleef Dumoulin zijn medevluchter voor. Mathieu van der Poel finishte als derde en zorgde daarmee in Chaam voor het gedroomde podium.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!