Franssen wil dit najaar weer op internationale judomat staan

© ANP
Juul Franssen hoopt dit najaar weer op de internationale judomat te staan.
Dat laat de Reuverse judoka weten aan L1 in reactie op het bericht dat zij geen deel uitmaakt van het Nederlandse team, dat eind augustus aan het WK judo in Boedapest deelneemt.

Opvallend

De afwezigheid van Franssen is opvallend omdat de Reuverse judoka begin mei bij de rechter afdwong dat de Judo Bond Nederland (JBN) haar niet langer mocht uitsluiten van internationale wedstrijden.

Overleg

Volgens de website van de Judo Bond Nederland is in overleg met Franssen (-63 kg) besloten dat zij het WK in Boedapest laat schieten.

Lucht niet geklaard

Franssen verwijst desgevraagd naar het persbericht en laat weten naar buiten te treden zodra er meer te vertellen is. Uit haar reactie blijkt dat de lucht tussen haar en de Judobond nog niet helemaal geklaard is, al wil ze dat niet bevestigen. "Ik sta nog steeds niet op de mat, ook al wil ik dat graag. Beide partijen streven ernaar. Zodra er duidelijkheid is, kunnen we weer een plan maken richting 2020."
De Reuverse is volop in training en verheugt zich erg op haar eerste internationale wedstrijd. "Het duurt nu al meer dan negen maanden, maar ik hoop dit najaar weer op de mat te staan."