Lieke Martens met voetbalvrouwen onderuit tegen Noorwegen

© ANP/Remko de Waal
De Oranje voetbalvrouwen hebben zich nog niet kunnen plaatsen voor het wereldkampioenschap, dat volgend jaar in Frankrijk wordt gehouden. Nederland had als koploper in de groep genoeg aan een gelijkspel in het laatste duel, maar verloor in Oslo met 2-1.
Nederland kwam na zes minuten met 1-0 achter doordat Lieke Martens de Noorse aanvoerster Maren Mjelde bij een hoekschop niet goed afschermde en de bal uit een voorzetje in het Oranje doel verdween.

Oog van de naald
Korte tijd later was het opnieuw raak toen Dominique Bloodworth zich door Isabell Herovsen liet aftroeven en deze er 2-0 van maakte. Miedema verkleinde daarna de achterstand tot 2-1.

De Oranje vrouwen kropen tien minuten voor rust door het oog van de naald toen een Noorse hoekschop op de paal belandde en een afstandschot van Maanum de lat raakte. Miedema was nog dicht bij haar tweede treffer, maar de Noorse doelvrouwe hield haar doel verder schoon.

Eerste nederlaag

Het was de eerste nederlaag voor Lieke Martens en haar teamgenoten in de groepsfase. De Noorse vrouwen zijn door deze overwinning groepswinnaar geworden en hebben zich daarmee verzekerd van een ticket voor het WK.

Nog een kans

De voetbalvrouwen maken ondanks dit verlies nog steeds kans om aan het WK in Frankrijk deel te kunnen nemen. Het team van bondscoach Sarina Wiegman kan dat via twee play-offs alsnog afdwingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!