Max Verstappen start als vijfde: 'beter dan verwacht'

© EPA/ Tracey Nearmy
Max Verstappen mag zondag als vijfde van start bij de eerste Grand Prix van Australië.
De 19-jarige coureur kreeg zaterdag in de derde en laatste kwalificatierace op het circuit van Melbourne slechts één ronde de tijd om voluit te gaan in zijn Red Bull en die leverde de vijfde tijd op in 1.23,485. De vijfde startplek was dezelfde als vorig jaar, toen Verstappen het seizoen begon in een Toro Rosso.
Daniel Ricciardo eindigde tijdens het laatste deel van de kwalificatie in de muur. De teamgenoot van Verstappen begint daarom zondag vanaf een tiende plek.

Poleposition

Lewis Hamilton won in zijn Mercedes de kwalificatierace en start zondag, evenals vorig jaar, vanaf poleposition in Australië. Hij was wel bijna 1,3 seconde sneller dan Verstappen. Sebastian Vettel start als tweede, Valtteri Bottas vanaf plek drie.
Verstappen is tevreden met een vijfde startplaats: "Het is beter dan verwacht."

Goede balans

Wel denkt hij dat de race zondag lastig gaat worden. "Het zal heel moeilijk worden voor ons. Inhalen is lastig, waardoor ik een eenzame race voor mij verwacht. De balans is wel redelijk goed, dus dat moet goed zijn in de race", blikte de Red Bull-coureur na de kwalificatie vooruit bij Ziggo Sport.

Kwalificatie

?Verstappen reed geen vlekkeloze trainingen in Melbourne en zocht voortdurend naar ritme en balans in de Red Bull, maar in de kwalificaties kwam hij een beetje los. Hij plaatste zich moeiteloos voor de derde en finale sessie. Daarin wilde hij net aanzetten voor een snelle ronde, toen de rode vlag uitging na de crash van Ricciardo.
Verstappen had na een korte onderbreking nog maar enkele minuten om een tijd neer te zetten. Hij nam de nodige risico's, maar ging wel foutloos rond.

Lees ook: Verstappen vindt Red Bull 'een beetje te traag'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.