Keepers niet blij met 'Limburgse' WK-bal

© ANP
De Egyptische doelman Essam Al-Hadari moet in Rusland niets hebben van de nieuwe WK-bal. "Als keeper zijn wij het slachtoffer van het beleid van de FIFA'', betoogde de 45-jarige veteraan.
De officiële bal is deels in Limburg ontwikkeld. Net onder de toplaag van de voetbal zit een laag geschuimde rubber die ethyleen bevat. En dat wordt op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen ontwikkeld.

Wedstrijdbal WK Voetbal deels in Limburg ontwikkeld

Speeltuig
"Bij elk WK zijn er weer andere ballen. De FIFA wil blijven vernieuwen en ontwikkelen. Dat is misschien leuk voor de spelers, maar niet voor ons.'' Volgens Al-Hadari hebben de WK-keepers veel te weinig tijd gekregen om aan het nieuwe speeltuig te wennen. "Daardoor hebben we problemen met deze WK-bal. Alle keepers klagen er hier over.''

Op de bank

?Al-Hadari zat in de eerste groepswedstrijd bij het WK tegen Uruguay (0-1) nog op de bank. Hij hoopt sowieso op speeltijd in Rusland. Dan is hij de oudste WK-speler ooit die op het wereldkampioenschap in actie komt. De Colombiaanse keeper Faryd Mondragon was 43 jaar toen hij in 2014 in Brazilië in het veld verscheen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!