Opluchting voor Hupperts: eindelijk weer trefzeker

Guus Hupperts (links) in 2015, tijdens een wedstrijd van Jong Oranje. © ANP
De Heerlense aanvaller Guus Hupperts (25) heeft eindelijk weer een succesje kunnen toevoegen aan zijn, tot dusver, moeizaam verlopende avontuur in het Belgische Lokeren.
Voor KSC Lokeren scoorde de rechtsbuiten donderdagavond zijn eerste treffer van het seizoen; het bleek de winnende treffer (1-2) op bezoek bij Royal Antwerp.Basisplaats

Hupperts had een basisplaats tijdens de kraker in Antwerpen. Die had hij ook in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren (1-1). In die wedstrijd gaf hij een assist. Daarmee heeft de Heerlense aanvaller een grote bijdrage geleverd aan de vier punten die zijn ploeg pakte in de laatste twee wedstrijden. Cruciale punten ook, want Lokeren draait een moeizaam seizoen.


Niet bij selectie

Zijn goede reeks zal Hupperts goed doen, want hij verloor in augustus zijn basisplaats bij de Belgische formatie. Vervolgens speelde hij liefst twaalf competitiewedstrijden niet mee. Zijn laatste doelpunt dateerde alweer van mei van dit jaar. En dat terwijl hij hoopte in Belgie zijn loopbaan weer op het juiste spoor te krijgen.


Gouden jaar

De twintiger beleefde een gouden jaar bij Roda JC, uitgerekend in het seizoen 2013/2014, toen de club degradeerde uit de eredivisie. Hupperts scoorde desondanks 13 keer in 38 wedstrijden en was tevens goed voor zes assists. AZ kocht de talentvolle rechtsbuiten, maar in Alkmaar kwam hij nooit helemaal uit de verf. Ook een uitleenbeurt aan Willem II bood geen uitkomst. Daarop trok Hupperts naar België.